La història d'IXIA

IXIA és un projecte social i de tèxtil sostenible en armonia amb les persones i el planeta que recupera l'art de la costura. Donem una nova vida a materials que han quedat fora del cicle productiu, recuperant retalls de la indústria tèxtil, transformant-los en peces úniques amb dissenys especials.

El projecte neix fruit del meu camí de vida, d'escoltar la intuïció i moguda per una necessitat molt interna d'oferir un espai creatiu i d'oportunitats laborals a persones amb diversitat funcional. No sabia quina seria la forma ni com ho faria, però sentia que era el meu camí.

El tèxtil sempre havia estat present a la meva vida i a la dels meus avantpassats. A casa sempre teníem retalls i m'encantava cosir i fer-me vestits. Durant la pandèmia, vaig començar a cosir a màquina i, de sobte, vaig sentir com si totes les peces del passat i present encaixessin: el mitjà per crear el projecte era donar una nova vida a teixits que havien quedat fora del cicle productiu. Tot i no venir del sector de la moda, sentia una intuïció molt forta.

En el procés de convertir la idea del projecte en realitat, em vaig trobar amb certes dificultats per col·laborar amb CET que donen feina a persones amb diversitat funcional però diuen que quan es tanca una porta se n'obra una altre i així va ser... Pel camí vaig conèixer a dones que em van obrir un mar de possibilitats. Vaig redefinir el projecte i avui col·laboro directament amb dones en risc d'exclusió social, per crear peces de roba úniques, especials i sostenibles.

IXIA és un projecte en constant evolució ple d'emocions, possibilitats, persones, creativitat, ànima, llibertat, sinèrgies, conflictes, contradiccions, consciència, pors, incertesa, somnis, compartir, sorpreses, creixement, alegria, joc, colors... una porta oberta al món. 

Gràcies per ser part d'aquesta aventura!

Gisela

 • EXCLUSIVITAT

  Les creacions IXIA són peces úniques.

  Alguns models són totalment exclusius (només tu tindràs aquella peça!) i altres són càpsul·les molt limitades amb poques unitats de cada.

  Algo que, personalment, sento molt especial.

 • SOCIAL

  La llavor i el motor del projecte és la meva passió per les persones.

  Col·laboro amb dones en risc d'exclusió social per a la confecció d'algunes peces amb la il·lusió de crear oportunitats laborals i un espai d'intercanvi.

  Entre totes construim un espai creatiu, agradable i motivador .

 • ZERO WASTE

  Treballem amb sistemes productius circulars seguint el moviment zero waste.

  Donem una nova vida a teixits que han quedat fora del cicle productiu, evitant que es converteixin en residus.

  Minimitzem, així, la generació de nous residus i el consum de recursos com el gran volum d'aigua que s'utilitza per a la producció de nous teixits.

 • PRODUCCIÓ LOCAL I ARTESANAL

  Totes les peces estan dissenyades i produïdes a Barcelona, de forma artesanal, amb delicadesa i tenint cura de cada part del procés.

  Treballem amb proveïdors locals i al llarg de tot el procés, tenim una mirada conscient, desde el disseny de cada peça fins que arriba a les teves mans.